Holczer - Farkas - Takács

Informatikai feladatgyűjtemény
(2. kiadás)

A gyakorlati ismeretek elsajátításához kevés a jó tankönyv. Az ismeretek elmélyítéséhez, a különböző szintű vizsgákra (közép és emelt szintű érettségi, ECDL, stb.) való felkészüléshez sok-sok gyakorlásra is szükség van, ezt pedig igencsak elősegíti egy didaktikusan felépített, fokozatosan nehezedő feladatokat tartalmazó, de mindvégig a valós életre koncentráló példatár.

Könyvünket a közel évtizedes Microsoft Referenciaiskola tanárai gyakorlati tapasztalataik alapján állították össze. Kívánjuk, hogy sikerrel forgassa valamennyi, a jövő iránt elkötelezett informatikatanár, és ezt a jövőt majdan megvalósító tanuló.

A feladatgyűjtemény szorosan kötődik a kiadó Windows és Office felhasználóknak c. könyveihez, és bőséges feladatállományt tartalmaz az elméleti alapok, az operációs rendszer ismeretek, a szövegszerkesztés, a táblázatkezelés, az adatbázis-kezelés, a prezentáció és grafika, az internet használata, a webszerkesztés, valamint az algoritmizálás és a vizuális programozási nyelvek oktatásához.

A könyvet a tankönyvvé nyilvánítási eljárás miatt át kellett dolgoznunk:


Letölthető nyers fájlok:


Összetett feladatsor:


Megoldási útmutatók:

A Windows használata:

Szövegszerkesztés Worddel:

Táblázatkezelés Excellel:

Adatbázis-kezelés: Access és SQL:

Prezentáció és grafika: PowerPoint:

Az Internet és az Outlook használata

Webszerkesztés: FrontPage:

Programozás Visual Basicben


A könyv mérete: B/5, terjedelme 168 oldal
Bolti ár: 1.680 Ft (áfával)
Iskolai ár: 987 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0161