Holczer - Farkas - Takács

Windows és Office feladatgyűjtemény

Az Oktatási Minisztérium szakmai támogatásával, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Microsoft a "Tiszta Szoftver" program létrehozásával, és folyamatos működtetésével igen nagy szerepet vállalt abban, hogy a gyakorlati központú oktatás szoftver feltételei valamennyi iskolában rendelkezésre álljanak. Ennek köszönhető, hogy az iskolákban lévő modern alkalmazói programok, szerver és kliens oldali rendszerszoftverek nemcsak azt teszik lehetővé, hogy a tanulók elsajátítsák a szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációkészítés stb. általános alapelveit, hanem azt is, hogy megszerzett tudásuk piacképes legyen.

A gyakorlati ismeretek elsajátításához kevés a jó tankönyv. Az ismeretek elmélyítéséhez, a különböző szintű vizsgákra (közép és emelt szintű érettségi, ECDL, stb.) való felkészüléshez sok-sok gyakorlásra is szükség van, ezt pedig igencsak elősegíti egy didaktikusan felépített, fokozatosan nehezedő feladatokat tartalmazó, de mindvégig a valós életre koncentráló példatár.

Könyvünket a közel évtizedes Microsoft Referenciaiskola tanárai gyakorlati tapasztalataik alapján állították össze. Kívánjuk, hogy sikerrel forgassa valamennyi, a jövő iránt elkötelezett informatikatanár, és ezt a jövőt majdan megvalósító tanuló.

A könyv az Összetett feladatsor című (elektronikusan is letölthető) fejezettel tartalmaz többet, mint  az Informatikai feladatgyűjtemény (2. kiadás).


Letölthető nyers fájlok:


Megoldási útmutatók:

A Windows használata:

Szövegszerkesztés Worddel:

Táblázatkezelés Excellel:

Adatbázis-kezelés: Access és SQL:

Prezentáció és grafika: PowerPoint:

Az Internet és az Outlook használata

Webszerkesztés: FrontPage:

Programozás Visual Basicben


A könyv mérete: B/5, terjedelme 176 oldal
Bolti ár: 1.680 Ft (áfával)
Iskolai ár: 1.155 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0012